Ürünler - Sıcak Su Sistemleri - Nomogramların Döşenmesi - SUNSET Dünya'nın Gelecekteki Enerjisi

Nomogramların Döşenmesi


 

Nomogramların güneş enerjisi tertibatının döşenmesi:

 

Yandaki nomogramlara başlangıç için gerekli olan kolektör alanı İle tutulabilecek miktarların büyüklüğünü belirlemek mümkündür.

Yanda görülen grafik, kullanım suyunun ısıtılması için gerekli olan  güneş enerjisi tertibatı için kolektör alanının tespit edilmesine yarar. Grafikte 30º - 60º eğimli Güney – güneybatı – Güneydoğu istikametine eğimli bir çatı var sayılmıştır.

Kolektör alanı güneybatı-güneydoğu istikametinde bir çatı için %25,     doğu batı istikametinde bir çatı için ise %50 oranında büyütülmelidir.

 

 Yanda görülen grafik kullanım suyunun ısıtılması ve kalorifer için gerekli olan güneş enerjisi tertibatı için kolektör alanının tespit edilmesine yarar.

Grafikte 30º - 60º eğimli Güney – güneybatı, Güney – güneydoğu istikametinde eğimli çatıda >30 Kwh/m² ile <75 Kwh/m² enerji tüketimi olan bir evin toplam enerji tüketimin %30’ unun karşılanacağı varsayılmıştır.

Kolektör alanı güneybatı-güneydoğu istikametinde bir çatı için,

%25,  doğu- batı istikametinde bir çatı için %50 oranında büyütülmektedir. ,

 

Yanda görülen grafik, kullanım suyunun ve yüzme havuzunun ısıtılması için gerekli olan güneş enerjisi tertibatı için kolektör alanının tespit edilmesine yarar.

Grafikte 30º - 60º eğimli Güney –  güneybatı, Güney – güneydoğu istikametinde eğimli bir çatı var sayılmıştır.

Kolektör alanı Güneydoğu  – güneybatı istikametinde bir çatı için %25 doğu - batı istikametinde bir çatı için %50 oranında büyütülmektedir.

Yukarıdaki veriler Würzburg yerleşim bölgesinden alınmıştır.

SUNSET Enerji Sistemleri San. ve Tic. Ltd.Şti. | http://www.sunsetenerji.com.tr